Krem z pieczarek to jeden z najpyszniejszych kremowych zup. Podana z naleśnikowymi ślimakami oraz śmietanką smakuje wyśmienicie.
Czas przygotowania: 1 godzina
Ilość porcji: 3-6 osób
Trudność przygotowania: średnie
SKŁADNIKI:
- 1kg pieczarek
- 2 litry bulionu warzywnego
- 2 cebule
- 3 duże ziemniaki
- 50g masła
- sól
- pieprz
- 1/3 łyżeczki kminu rzymskiego
- 1/3 łyżeczki chili
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- śmietanka 30%
DODATKOWO:
- naleśniki – przepis

1. Pieczarki kroimy plasterki a cebulę w piórka. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.

2. Na masełku podsmażamy pieczarki i cebulę. Następnie przekładamy je do garnka. Dodajemy bulion, ziemniaki oraz przyprawy. Gotujemy przez 50 minut.

3. Zupę blendujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Krem z pieczarek jest gotowy. Podaję ją z naleśnikowymi ślimaczkami, śmietanką i natką pietruszki.
Smacznego 🙂
Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, Facebook, Tik Tok oraz YouTube.
Świetny sposób podania zupy grzybowej, pyszności.
Bardzo lubię Pana blog za wykwintność i elegancję przedstawionych potraw.
Elżbieta