Pyszna i delikatna wątróbka drobiowa z cebulką.
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 3-4 osób
Trudność przygotowania: łatwe
SKŁADNIKI:
- 800g wątróbki drobiowej
- 2 duże cebule
- 100g masła
- 1 łyżka oleju
- sól
- pieprz
1. Wątróbkę oczyszczamy z żyłek i tłuszczu, płuczemy i osuszamy na sitku. Cebulę kroimy w piórka.
2. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy wątróbkę około 2 minuty.
3. Dodajemy cebulę i mieszamy. Zmniejszamy ogień na średni i smażymy. Po chwili z cebuli zacznie puszczać sok wtedy wyłączamy ogień i przykrywamy patelnię przykrywką na 5 minut.
4. Po tym czasie zdejmujemy przykrywkę, włączamy ogień na duży. Dodajemy masło i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, całość mieszamy. Jak nadmiar wywaru odparuje i zostanie kremowy sos zdejmujemy patelnie z ognia. Na koniec solimy do smaku. Wątróbka drobiowa z cebulką jest już gotowa, podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego 😉
Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, Facebook, Tik Tok oraz YouTube.