Wątróbka drobiowa z cebulką

Pyszna i delikatna wątróbka drobiowa z cebulką.

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość porcji: 3-4 osób

Trudność przygotowania: łatwe

SKŁADNIKI:

  • 800g wątróbki drobiowej
  • 2 duże cebule
  • 100g masła
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz

1. Wątróbkę oczyszczamy z żyłek i tłuszczu, płuczemy i osuszamy na sitku. Cebulę kroimy w piórka.

    2. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy wątróbkę około 2 minuty.

    3. Dodajemy cebulę i mieszamy. Zmniejszamy ogień na średni i smażymy. Po chwili z cebuli zacznie puszczać sok wtedy wyłączamy ogień i przykrywamy patelnię przykrywką na 5 minut.

    4. Po tym czasie zdejmujemy przykrywkę, włączamy ogień na duży. Dodajemy masło i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, całość mieszamy. Jak nadmiar wywaru odparuje i zostanie kremowy sos zdejmujemy patelnie z ognia. Na koniec solimy do smaku. Wątróbka drobiowa z cebulką jest już gotowa, podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego 😉

    Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, FacebookTik Tok oraz YouTube.

    Please wait...