Site icon

Tosty z pieczarkami jajkiem i szynką

Przepis na chrupiące tosty z pieczarkami, serem, jajkiem i szynką. Smaczne i szybkie śniadanie dla całej rodziny.

Czas przygotowania: 10 minut

Ilość porcji: 1 osoby

Trudność przygotowania: łatwe

Cena: przystępna

SKŁADNIKI:

  • 2 kromki chleba tostowego
  • 20g sera cheddar
  • 2 jajka
  • 1/4 małej cebuli
  • 2 pieczarki
  • papryka szpiczasta
  • szczypiorek
  • 1/2 łyżeczki sosu sojowego
  • masło
  • pieprz

1. Na patelni rozgrzewamy masło. Podsmażamy drobno pokrojoną cebulę i pieczarki. Pieprzymy i dodajemy sos sojowy. Zdejmujemy z ognia.

2. Chleb tostowy smarujemy z dwóch stron masłem i kładziemy na rozgrzanej patelni. W misce roztrzepujemy jajka. Podnosimy chleb, wlewamy jajka i kładziemy na środku tosty.

3. Odwracamy całość na drugą stronę. Na jednej części tosta układamy podsmażone pieczarki, szynkę, ser, papryczkę i szczypiorek.

4. Brzegi jajka składamy do środka i zamykamy tosta. Podsmażamy z jednej i z drugiej strony.

Nasz tost jest już gotowy. Smacznego 😉

Obejrzyj film który ułatwi przygotowanie tostów.

Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, Facebook oraz YouTube.

Exit mobile version