Przepis na chrupiące tosty z pieczarkami, serem, jajkiem i szynką. Smaczne i szybkie śniadanie dla całej rodziny.
Czas przygotowania: 10 minut
Ilość porcji: 1 osoby
Trudność przygotowania: łatwe
Cena: przystępna
SKŁADNIKI:
- 2 kromki chleba tostowego
- 20g sera cheddar
- 2 jajka
- 1/4 małej cebuli
- 2 pieczarki
- papryka szpiczasta
- szczypiorek
- 1/2 łyżeczki sosu sojowego
- masło
- pieprz

1. Na patelni rozgrzewamy masło. Podsmażamy drobno pokrojoną cebulę i pieczarki. Pieprzymy i dodajemy sos sojowy. Zdejmujemy z ognia.

2. Chleb tostowy smarujemy z dwóch stron masłem i kładziemy na rozgrzanej patelni. W misce roztrzepujemy jajka. Podnosimy chleb, wlewamy jajka i kładziemy na środku tosty.

3. Odwracamy całość na drugą stronę. Na jednej części tosta układamy podsmażone pieczarki, szynkę, ser, papryczkę i szczypiorek.

4. Brzegi jajka składamy do środka i zamykamy tosta. Podsmażamy z jednej i z drugiej strony.
Nasz tost jest już gotowy. Smacznego 😉
Obejrzyj film który ułatwi przygotowanie tostów.
Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, Facebook oraz YouTube.
Aż ślinka leci! Chyba zrobię sobie na kolację te tosty 🙂 Lubię zarówno te składane, jak i te wyskakujące i na szczęście toster moderna przygotuje obie wersje 🙂