Tagliatelle z boczniakami

Makaron tagliatelle z boczniakami i szpinakiem w śmietanowym sosie. Pyszny, aromatyczny i szybki posiłek w kilkanaście minut.

Czas przygotowania:  35 minut

Ilość porcji: 2-4 osób

Trudność przygotowania: średnie

SKŁADNIKI:

  • 300g makaronu tagliatelle
  • 1 duża szalotka
  • 1 ząbek czosnku
  • 250g boczniaków
  • 200g szpinaku
  • 200g śmietanki 30%
  • sól
  • pieprz

1. Makaron tagliatelle gotujemy około 8 minut, żeby wyszedł al dente. Szalotkę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojone warzywa.

2. Boczniaki myjemy i osuszamy. Dodajemy do szalotki i smażymy tak żeby się zarumieniły.

3. Następnie wlewamy śmietankę i po chwili dodajemy liście szpinaku.

4. Całość smażymy żeby szpinak zmiękł. Dodajemy makaron, doprawimy solą i pieprzem.

Gotowe… Smacznego 😉

Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, FacebookTik Tok oraz YouTube.

Please wait...