Makaron tagliatelle z boczniakami i szpinakiem w śmietanowym sosie. Pyszny, aromatyczny i szybki posiłek w kilkanaście minut.
Czas przygotowania: 35 minut
Ilość porcji: 2-4 osób
Trudność przygotowania: średnie
SKŁADNIKI:
- 300g makaronu tagliatelle
- 1 duża szalotka
- 1 ząbek czosnku
- 250g boczniaków
- 200g szpinaku
- 200g śmietanki 30%
- sól
- pieprz

1. Makaron tagliatelle gotujemy około 8 minut, żeby wyszedł al dente. Szalotkę i czosnek kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojone warzywa.

2. Boczniaki myjemy i osuszamy. Dodajemy do szalotki i smażymy tak żeby się zarumieniły.

3. Następnie wlewamy śmietankę i po chwili dodajemy liście szpinaku.

4. Całość smażymy żeby szpinak zmiękł. Dodajemy makaron, doprawimy solą i pieprzem.
Gotowe… Smacznego 😉
Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, Facebook, Tik Tok oraz YouTube.