Tagiatelle z łososiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Przepis na makaron tagiatelle ze szpinakiem, łososiem i suszonymi pomidorami. Prosty i szybki pomysł na smaczny obiad.

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość porcji: 2 osób

Trudność przygotowania: łatwe

Cena: przystępna

SKŁADNIKI:

  • 350g świeżego łososia
  • 150g świeżego szpinaku
  • 200ml śmietanki 30%
  • 10 suszonych pomidorów z zalewy
  • 2 ząbki czosnku
  • 250g makaronu tagiatelle
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • pieprz cytrynowy

1. Z łososia odcinamy skórę, kroimy w kostkę i doprawiamy solą, pieprzem cytrynowym i oregano.

2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Szpinak oczyszczamy, pomidory kroimy drobno a czosnek siekamy.

3. Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą, podsmażamy przez chwilę posiekany czosnek. Dodajemy łososia, smażymy z każdej strony. Następnie dodajemy suszone pomidory a po chwili śmietankę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

4. Makaron odcedzamy i przekładamy do garnka. Dodajemy szpinak i zawartość patelni. Całość delikatnie mieszamy.

Gotowe… Smacznego 🙂

Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, Facebook oraz YouTube.

Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.