Przepis na makaron tagiatelle ze szpinakiem, łososiem i suszonymi pomidorami. Prosty i szybki pomysł na smaczny obiad.
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 2 osób
Trudność przygotowania: łatwe
Cena: przystępna
SKŁADNIKI:
- 350g świeżego łososia
- 150g świeżego szpinaku
- 200ml śmietanki 30%
- 10 suszonych pomidorów z zalewy
- 2 ząbki czosnku
- 250g makaronu tagiatelle
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
- pieprz cytrynowy
1. Z łososia odcinamy skórę, kroimy w kostkę i doprawiamy solą, pieprzem cytrynowym i oregano.
2. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Szpinak oczyszczamy, pomidory kroimy drobno a czosnek siekamy.
3. Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą, podsmażamy przez chwilę posiekany czosnek. Dodajemy łososia, smażymy z każdej strony. Następnie dodajemy suszone pomidory a po chwili śmietankę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
4. Makaron odcedzamy i przekładamy do garnka. Dodajemy szpinak i zawartość patelni. Całość delikatnie mieszamy.
Gotowe… Smacznego 🙂
Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, Facebook oraz YouTube.