Szparagi w boczku z grilla

Pyszne i chrupiące szparagi z grilla w wędzonym boczku. Przygotowanie tej wyśmienitej przekąski zajmuje dosłownie chwilę….

Czas przygotowania:   20 minut

Ilość porcji: 2 osób

Trudność przygotowania: łatwe

Cena: przystępna

SKŁADNIKI:

  • 8 szt szparagów
  • 8 plastrów boczku wędzonego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

1. Szparagi myjemy, osuszamy i odłamujemy twarde końce.

2. Polewamy oliwą z oliwek a następnie solimy i pieprzymy.

3. Każdy szparag owijamy plasterkiem boczku.

4. Szparagi smażymy na patelni grillowej lub grillu przez około 8 minut z każdej strony. Możemy też zapiec w piekarniku (180 ° C przez 20 minut)

Gotowe… Smacznego!!!

Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.