Szaszłyki z mięsa mielonego i warzyw. Tak przygotowane świetnie sprawdzą się podczas grillowania.
Czas przygotowania: 1 godzina
Ilość porcji: >6 osób
Trudność przygotowania: łatwe
Cena: przystępna
SKŁADNIKI:
- 1,5 kg mięsa mielonego
- 1 czerwona papryka
- 2 duże cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 natki pietruszki
- 1 łyżeczka imbiru
- 1 łyżeczka curry
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka zmielonych nasion kolendry
- ½ łyżeczki pieprzu ziołowego
- ½ łyżeczki chili

1. Mięso przekładamy do dużej miski. Warzywa kroimy na drobną kostkę i dodajemy do mięsa. Wsypujemy wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy. Przykrywamy folią i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.

2. Mięso formujemy i nakładamy na szpady lub długie patyki do szaszłyków. Grillujemy….
Gotowe… Smacznego!!!