Szaszłyki z mięsa mielonego na grilla

Szaszłyki z mięsa mielonego i warzyw. Tak przygotowane świetnie sprawdzą się podczas grillowania.

Czas przygotowania:   1 godzina

Ilość porcji: >6 osób

Trudność przygotowania: łatwe

Cena: przystępna

SKŁADNIKI:

  • 1,5 kg mięsa mielonego
  • 1 czerwona papryka
  • 2 duże cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 natki pietruszki
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 łyżeczka curry
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka zmielonych nasion kolendry
  • ½ łyżeczki pieprzu ziołowego
  • ½ łyżeczki chili

1. Mięso przekładamy do dużej miski. Warzywa kroimy na drobną kostkę i dodajemy do mięsa. Wsypujemy wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy. Przykrywamy folią i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.

2. Mięso formujemy i nakładamy na szpady lub długie patyki do szaszłyków. Grillujemy….

Gotowe… Smacznego!!!

Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.