Surówka z kiszonej kapusty z dodatkiem jabłka, marchewki i natki pietruszki. Chrupiąca, zdrowa i pełna naturalnych probiotyków, świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu.
Czas przygotowania: 15 minut
Trudność przygotowania: łatwe
Ilość porcji: 3-5 osób
SKŁADNIKI:
- 400 g kapusty kiszonej
- 1 jabłko (najlepiej lekko kwaśne)
- 1 średnia marchewka
- 6 łyżek oleju rzepakowego
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- Szczypta pieprzu

1. Kapustę kiszoną odciskamy z nadmiaru soku i drobno siekamy. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Marchewkę również ścieramy na tarce.

2. Wszystkie składniki łączymy w misce, dodajemy olej, posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy pieprzem. Odstawiamy na kilka minut, aby smaki się przegryzły. Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką jest już gotowa. Smacznego 🙂
Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, Facebook, Tik Tok oraz YouTube.