Surówka z kiszonej kapusty

Biała miska z nałożoną gotową surówką z kapusty, marchewki, natki pietruszki i przypraw

Surówka z kiszonej kapusty z dodatkiem jabłka, marchewki i natki pietruszki. Chrupiąca, zdrowa i pełna naturalnych probiotyków, świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu.

Czas przygotowania: 15 minut

Trudność przygotowania: łatwe

Ilość porcji: 3-5 osób

SKŁADNIKI:

  • 400 g kapusty kiszonej
  • 1 jabłko (najlepiej lekko kwaśne)
  • 1 średnia marchewka
  • 6 łyżek oleju rzepakowego
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • Szczypta pieprzu
Szklana miska z pokrojoną kapustą, startą marchewką, posiekaną natką pietruszki i przyprawami

1. Kapustę kiszoną odciskamy z nadmiaru soku i drobno siekamy. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Marchewkę również ścieramy na tarce.

Szklana miska z wymieszaną surówką z kapusty kiszonej, marchewki, natki pietruszki i przypraw

2. Wszystkie składniki łączymy w misce, dodajemy olej, posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy pieprzem. Odstawiamy na kilka minut, aby smaki się przegryzły. Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i marchewką jest już gotowa. Smacznego 🙂

Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, FacebookTik Tok oraz YouTube.

Please wait...