Surówka z białej kapusty, rzodkiewki i pora

Surówka z białej kapusty, pora i rzodkiewki – prosta w wykonaniu a jednocześnie pyszna. Pasuje do dań obiadowych zarówno tych mięsnych, jak i rybnych.

Czas przygotowania :  30 minut

Ilość porcji: 2-4 osób

Trudność przygotowania: łatwe

Cena: tanie

SKŁADNIKI:

  • 1/2 małej główki kapusty białej
  • 1 duży por
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

1. Kapustę szadkujemy. Pora i rzodkiewkę kroimy w półplasterki. Warzywa wrzucamy do miski solimy i odstawiamy na 20 minut. Po 20 minutach odlewamy sok który puścil z warzyw. Dodajemy majonez i mieszamy. Pieprzymy i solimy do smaku.

Gotowe…. Smacznego

Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *