Surówka z kapusty pekińskiej

Szybka i bardzo smaczna surówka z kapusty pekińskiej. Surówka z kapusty, cebuli, ogórków i pomidorów jest chrupiąca i pasuje do każdego obiadu.

Czas przygotowania:  15 minut

Ilość porcji: >4 osób

Trudność przygotowania: łatwe

Cena: tanie

SKŁADNIKI:

  • 1 średnia kapusta pekińska
  • 2 pomidory
  • 1 czerwona cebula
  • 2-3 ogórki kwaszone
  • ½ ogórka szklarniowego
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

1. Kapustę pekińską przekrawamy na 4 części i szatkujemy. Pomidory, ogórka i cebulę kroimy w kostkę. Przekładamy do miski.

2. Dodajemy śmietanę, majonez i jogurt. Solimy i pieprzymy do smaku.

3. Całość dokładnie mieszamy. Surówka jest gotowa do podania.

Smacznego….

Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.