Surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki

Szybki przepis na pyszna surówkę z kapusty kiszonej z jabłkiem i marchewką. Tak przygotowana surówka do obiadu zasmakuje wszystkim członkom rodziny.

Czas przygotowania :  10 minut

Ilość porcji: 4-5 osób

Trudność przygotowania: łatwe

Cena: przystępna

SKŁADNIKI:

  • 500 g kapusty kiszonej
  • 1 średnia marchewka
  • 1 średnie jabłko
  • 8 łyżek oleju roślinnego
  • 1.5 łyżki cukru
  • 1/2 łyżeczki kminku

1. Kapustę odciskamy z nadmiaru soku i szatkujemy. Jabłko i marchew obieramy i ścieramy na tarce z dużymi oczkami. Dodajemy resztę składników, mieszamy i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę.

Gotowe.. Smacznego!!!

Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *