Smaczna i zdrowa surówka z czerwonej kapusty. Szybka do przygotowania. Idealnie pasuje do większości obiadów.
Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 6 osób
Trudność przygotowania: łatwe
SKŁADNIKI:
- 600 g czerwonej kapusty
- 1 średnia cebula
- 1 średnia marchewka
- 1 jabłko
- pół pęczka pietruszki
- pół pęczka koperku
- 2 łyżki soku z cytryny
- 3 łyżki majonezu
- 1/2 łyżeczki soli
- szczypta pieprzu
1. Kapustę obieramy z wierzchnich liści, przekrawamy na pół lub na ćwiartki i szatkujemy drobno.
Przekładamy do miski i solimy.
2. Jabłko obieramy i ścieramy na tarce.
Koperek i pietruszkę kroimy drobno i dodajemy do surówki.
3. Dodajemy pokrojoną drobno cebulę dwie łyżki soku z cytryny i mieszamy.
4. Na koniec została marchewka którą ścieramy na tarce. Dodajemy szczyptę pieprzu i majonez. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. Surowka z czerwonej kapusty jest gotowa.
Smacznego 🙂
Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, Facebook, Tik Tok oraz YouTube.