Surówka z czerwonej kapusty

Sprawdzony przepis na klasyczną surówkę. Pyszna i szybka do przygotowania. Idealnie pasuje do większości obiadów.

Czas przygotowania:  15 minut

Ilość porcji: 6 osób

Trudność przygotowania: łatwe

Cena: tanie

SKŁADNIKI:

  • 600 g czerwonej kapusty
  • 1 średnia cebula
  • 1 średnia marchewka
  • 1 jabłko
  • pół pęczka pietruszki
  • pół pęczka koperku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki majonezu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu

1. Kapustę obieramy z wierzchnich liści, przekrawamy na pół lub na ćwiartki i szatkujemy drobno.

Przekładamy do miski i solimy.

2 . Jabłko obieramy i ścieramy na tarce.

Koperek i pietruszkę kroimy drobno i dodajemy do surówki.

surówkazczerwonejkapusty

3. Dodajemy pokrojoną drobno cebulę dwie łyżki soku z cytryny i mieszamy.

surówkazczerwonejkapusty

4. Ostatnia została marchewka którą ścieramy na tarce. Dodajemy szczyptę pieprzu i majonez.

Wszystko dokładnie mieszamy i nasza surówka jest już gotowa.

Smacznego !!!

Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *