Sprawdzony przepis na klasyczną surówkę. Pyszna i szybka do przygotowania. Idealnie pasuje do większości obiadów.
Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 6 osób
Trudność przygotowania: łatwe
Cena: tanie
SKŁADNIKI:
- 600 g czerwonej kapusty
- 1 średnia cebula
- 1 średnia marchewka
- 1 jabłko
- pół pęczka pietruszki
- pół pęczka koperku
- 2 łyżki soku z cytryny
- 3 łyżki majonezu
- 1/2 łyżeczki soli
- szczypta pieprzu

1. Kapustę obieramy z wierzchnich liści, przekrawamy na pół lub na ćwiartki i szatkujemy drobno.
Przekładamy do miski i solimy.

2 . Jabłko obieramy i ścieramy na tarce.
Koperek i pietruszkę kroimy drobno i dodajemy do surówki.

3. Dodajemy pokrojoną drobno cebulę dwie łyżki soku z cytryny i mieszamy.

4. Ostatnia została marchewka którą ścieramy na tarce. Dodajemy szczyptę pieprzu i majonez.
Wszystko dokładnie mieszamy i nasza surówka jest już gotowa.
Smacznego !!!