Surówka z czerwonej kapusty

Delikatna surówka z czerwonej kapusty, jabłka i marchewki to pyszny i łatwy dodatek do obiadu lubiany przez dzieci.

Czas przygotowania: 15 minut

Ilość porcji: 4-6 osób

Trudność przygotowania: łatwe

SKŁADNIKI:

  • 1 mała główka czerwonej kapusty
  • 1 duże jabłko
  • 1 duża marchew
  • 1 mała cebula
  • 4 łyżki siekanej natki pietruszki
  • 4 łyżki siekanego kopru
  • 6 łyżek octu jabłkowego
  • 5 łyżek majonezu
  • 2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1,5 łyżeczki cukru

1. Z kapusty usuwamy wierzchnie liście przekrawamy na pół i wycinamy głąb. Szatkujemy drobno i przekładamy do większej miski.

2. Jabłko i marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy drobno, natkę i koper szatkujemy. Wszystko dodajemy do poszatkowanej kapusty.

2. W osobnej misce łączymy ze sobą ocet, cukier, sól, pieprz i majonez. Następnie dodajemy do warzyw i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na 1-2 godzin aby wszystkie smaki dobrze się przegryzły. Surówka z czerwonej kapusty jest już gotowa.

Smacznego 🙂

Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, FacebookTik Tok oraz YouTube.

Please wait...