Delikatna surówka z czerwonej kapusty, jabłka i marchewki to pyszny i łatwy dodatek do obiadu lubiany przez dzieci.
Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 4-6 osób
Trudność przygotowania: łatwe
SKŁADNIKI:
- 1 mała główka czerwonej kapusty
- 1 duże jabłko
- 1 duża marchew
- 1 mała cebula
- 4 łyżki siekanej natki pietruszki
- 4 łyżki siekanego kopru
- 6 łyżek octu jabłkowego
- 5 łyżek majonezu
- 2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1,5 łyżeczki cukru
1. Z kapusty usuwamy wierzchnie liście przekrawamy na pół i wycinamy głąb. Szatkujemy drobno i przekładamy do większej miski.
2. Jabłko i marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy drobno, natkę i koper szatkujemy. Wszystko dodajemy do poszatkowanej kapusty.
2. W osobnej misce łączymy ze sobą ocet, cukier, sól, pieprz i majonez. Następnie dodajemy do warzyw i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na 1-2 godzin aby wszystkie smaki dobrze się przegryzły. Surówka z czerwonej kapusty jest już gotowa.
Smacznego 🙂
Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, Facebook, Tik Tok oraz YouTube.