Pyszna surówka z białej kapusty jak u Chińczyka idealnie pasuje do dań orientalnych ale także do fast foodów takich jak kebaby, hamburgery czy hot-dogi.
Czas przygotowania : 15 minut
Ilość porcji: 2-4 osób
Trudność przygotowania: łatwe
Cena: tanie
SKŁADNIKI:
- 1/2 małej główki kapusty białej
- 1/2 małej kapusty pekińskiej
- 1 duża marchew
- 3 łyżki octu winnego
- 1 łyżka cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 3 łyżki oliwy z oliwek

1. Białą kaspustę szatkujemy, pekińską również a marchew ścieramy na dużych oczkach tarki. Składniki przekładamy do miski.
Przygotowanie zalewy: do octu dodajemy cukier i sól, mieszamy do rozpuszczenia składników. Następnie dodajemy olej i wlewamy do warzyw.
Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na minimum 1 godzinę.
Smacznego!!!