Surówka z białej kapusty jak u Chińczyka

Pyszna surówka z białej kapusty jak u Chińczyka idealnie pasuje do dań orientalnych ale także do fast foodów takich jak kebaby, hamburgery czy hot-dogi.

Czas przygotowania :  15 minut

Ilość porcji: 2-4 osób

Trudność przygotowania: łatwe

Cena: tanie

SKŁADNIKI:

  • 1/2 małej główki kapusty białej
  • 1/2 małej kapusty pekińskiej
  • 1 duża marchew
  • 3 łyżki octu winnego
  • 1 łyżka cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

1. Białą kaspustę szatkujemy, pekińską również a marchew ścieramy na dużych oczkach tarki. Składniki przekładamy do miski.

Przygotowanie zalewy: do octu dodajemy cukier i sól, mieszamy do rozpuszczenia składników. Następnie dodajemy olej i wlewamy do warzyw.

Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na minimum 1 godzinę.

Smacznego!!!

Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *