Tost z tuńczykiem, jajkiem i warzywami.

Szybkie śniadanie na chlebie tostowym z jajkiem i warzywami. Bardzo pożywne i syte na dobry początek dnia.

Czas przygotowania: 15 minut

Ilość porcji: 1 osób

Trudność przygotowania: łatwe

Cena: tanie

SKŁADNIKI:

  • 2 jajka
  • 2 kromki chleba tostowego
  • szczypiorek
  • ser mozzarella
  • tuńczyk
  • cebula czerwona
  • pomidor krojony
  • zioła prowansalskie
  • pieprz
  • sól
  • olej do smażenia

1. Zaczynamy od przygotowania składników.

Jajka roztrzepujemy z pieprzem i solą.

Cebulę i szczypiorek kroimy drobno.

2. Patelnię smarujemy delikatnie olejem i wlewamy jajka delikatnie rozprowadzając.
Kładziemy tost na jajka żeby lekko nasiąkł i po chwili odwracamy.
Tosty posypujemy ziołami.

3. Przewracamy delikatnie na drugą stronę i zawijamy brzegi jajka do środka tosta.
Nakładamy na jedną stronę ser,tuńczyka,vcebulę, szczypiorek i pomidorki.

4. Zamykamy tost i smażymy przez chwilkę z każdej strony.

Gotowe… Smacznego 🙂

Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, Facebook oraz YouTube.

Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *