Śledź w śmietanie

Sprawdzony przepis na tradycyjne śledzie w śmietanie z ogórkiem, jabłkiem i cebulą.

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość porcji: 3-4 osób

Trudność przygotowania: łatwe

Cena: przystępna

SKŁADNIKI:

  • 600g filetów śledziowych
  • 1 jabłko
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 duża cebula
  • 400g śmietany 18%
  • świeżo mielony pieprz

1. Śledzie myjemy, zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 1 godzinę. Wymoczone kroimy w grubszą kostkę.

2. Obrane jabłko, ogórki oraz cebulę kroimy w drobną kostkę. Pokrojone przekładamy do śledzi.

3. Dodajemy śmietanę oraz pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki żeby się przegryzły.

Gotowe… smacznego;)

Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, Facebook oraz YouTube.

Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.