Sprawdzony przepis na tradycyjne śledzie w śmietanie z ogórkiem, jabłkiem i cebulą.
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 3-4 osób
Trudność przygotowania: łatwe
Cena: przystępna
SKŁADNIKI:
- 600g filetów śledziowych
- 1 jabłko
- 3 ogórki konserwowe
- 1 duża cebula
- 400g śmietany 18%
- świeżo mielony pieprz
1. Śledzie myjemy, zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 1 godzinę. Wymoczone kroimy w grubszą kostkę.
2. Obrane jabłko, ogórki oraz cebulę kroimy w drobną kostkę. Pokrojone przekładamy do śledzi.
3. Dodajemy śmietanę oraz pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki żeby się przegryzły.
Gotowe… smacznego;)
Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, Facebook oraz YouTube.