Przepis na siekane kotlety z kurczaka z warzywami. To smaczny i nieskomplikowany sposób na soczyste danie z piersi kurczaka idealne na obiad.
Czas przygotowania : 1 godzina
Ilość porcji: 4- 6 osób
Trudność przygotowania: średnie
Cena: przystępna
SKŁADNIKI:
- 500g fileta z piersi kurczaka
- 1 papryka czerwona
- 1 mała cebula
- 5 pieczarek
- 1/3 pęczka natki pietruszki
- 70 g tartego sera mozzarella
- 3 jajka
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki mąki
- sól
- pieprz

1. Fileta myjemy i oczyszczamy. Kroimy w bardzo drobną kostke i przekładamy do miski.

2. Cebulę i paprykę również kroimy w drobną kostkę, pieczarki natomiast ścieramy na dużych oczkach tarki a natkę pietruszki siekamy. Wszystkie warzywa przekładamy do miski z kurczakiem.

3. Teraz wbijamy do całości jajka. Dodajemy majonez, mąkę i bardzo dokładnie mieszamy. Solimy i pieprzymy do smaku.

4. Z wymieszanego farszu formujemy kotleciki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy obu stron na złoty kolor.

5. Usmażone koltety zdejmujemy z patelni i odsączamy na ręczniku papierowym.
Gotowe… Smacznego