Najlepsza sałatka do grilla i nie tylko, pasuje do każdego rodzaju mięs. Jest lekka i prosta w przygotowaniu.
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: >4 osób
Trudność przygotowania: łatwe
Cena: przystępna
SKŁADNIKI:
- 100 g roszponki
- 200 g sera typu feta
- 2 pomidory
- 1 żółta papryka
- 1 mały zielony ogórek szklarniowy
- 4 ogórki kwaszone
- 7 pomidorów suszonych w oleju z żurawiną
- 20 szt zielonych oliwek z papryką
- 3 łyżki oleju z pomidorów suszonych (olej po pomidorach suszonych z żurawiną)
- 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżkę soku z limonki marki LIMMINI

1. Roszponkę płuczemy i przekładamy do miski.
Paprykę i pomidora kroimy w kostkę a ogórka szklarniowego obieramy i kroimy na 4. Pokrojone warzywa dodajemy do roszponki.

2. Następnie kroimy ogórka kwaszonego, pomidory suszone, ser feta i przekładamy do miski. Dodajemy całe oliwki.

3. Do salaterki wlewamy 3 łyżki oleju z pomidorów suszonych (wykorzystuje olej po pomidorach suszonych z żurawiną) dodaję musztardę, miód i najważniejszy składnik sok z limonki ja polecam markę LIMMINI @limmi_limone . Ten sok używam do różnego rodzaju sałatek, deserów, ryb itp.(sok dostępny w sklepach Makro, Selgros, Auchan, Carrefour, Delikatesy Centrum).
Całość dokładnie mieszamy i dodajemy do sałatki. Sałatkę najlepiej wymieszać przed podaniem.
Gotowe… Smacznego!!!