Najlepsza domowa sałatka z tuńczykiem, jajkiem i ryżem. Doskonały pomysł na szybkie i lekkie danie na obiad, imprezę czy na święta.
Czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji: 2-4 osób
Trudność przygotowania: łatwe
Cena: przystępna
SKŁADNIKI:
- 100g ugotowanego ryżu basmati (1torebka)
- 130g tuńczyka w sosie własnym (1puszka)
- 3 ugotowane jajka
- 140g kukurydzy konserwowej
- 1 czerwona cebula
- 3 ogórki konserwowe
- 1 pęczek koperku
- 2 czubate łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
1. Na początku musimy ugotować ryż i jajka na twardo. Ryż studzimy a jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę.
Następnie kroimy w kostkę cebulę, ogórki a koperek drobno siekamy.
Wszystkie składniki przekładamy do miseczki.
2. Teraz dodajemy kukurydzę, ryż, tuńczyka oraz majonez.
Solimy i pieprzymy do smaku a całość dokładnie mieszamy.
Gotowe… Smacznego!!!
Obejrzyj film który ułatwi przygotowanie sałatki.