Sałatka z tuńczykiem

Najlepsza domowa sałatka z tuńczykiem, jajkiem i ryżem. Doskonały pomysł na szybkie i lekkie danie na obiad, imprezę czy na święta.

Czas przygotowania:  40 minut

Ilość porcji: 2-4 osób

Trudność przygotowania: łatwe

Cena: przystępna

SKŁADNIKI:

  • 100g ugotowanego ryżu basmati (1torebka)
  • 130g tuńczyka w sosie własnym (1puszka)
  • 3 ugotowane jajka
  • 140g kukurydzy konserwowej
  • 1 czerwona cebula
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 pęczek koperku
  • 2 czubate łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

1. Na początku musimy ugotować ryż i jajka na twardo. Ryż studzimy a jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę.

Następnie kroimy w kostkę cebulę, ogórki a koperek drobno siekamy.

Wszystkie składniki przekładamy do miseczki.

2. Teraz dodajemy kukurydzę, ryż, tuńczyka oraz majonez.

Solimy i pieprzymy do smaku a całość dokładnie mieszamy.

Gotowe… Smacznego!!!

Obejrzyj film który ułatwi przygotowanie sałatki.

Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *