Sałatka z fasolki szparagowej z jajkiem

Przepis na prostą sałatkę z fasolki szparagowej i jajek. Idealna na każdą okazję.

Czas przygotowania:  20 minut

Ilość porcji: >5 sztuk

Trudność przygotowania: łatwe

Cena: przystępna

SKŁADNIKI:

  • 1 cebula
  • 5 jajek
  • 1 duży słoik fasolki szparagowej (720 ml)
  • 1 puszka kukurydzy
  • 4 ogórki kiszone
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

1. Jajka gotujemy na twardo(ok. 10 minut), studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Tak samo kroimy cebulę i ogórki a fasolkę i kukurydzę odcedzamy z zalewy.

2. Do miski wsypujemy pokrojone jajka i warzywa. Dodajemy majonez i musztardę i dokładnie mieszamy.

3. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Gotowe… Smacznego!!!

Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.