Przepis na prostą sałatkę z fasolki szparagowej i jajek. Idealna na każdą okazję.
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: >5 sztuk
Trudność przygotowania: łatwe
Cena: przystępna
SKŁADNIKI:
- 1 cebula
- 5 jajek
- 1 duży słoik fasolki szparagowej (720 ml)
- 1 puszka kukurydzy
- 4 ogórki kiszone
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól do smaku
- pieprz do smaku
1. Jajka gotujemy na twardo(ok. 10 minut), studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Tak samo kroimy cebulę i ogórki a fasolkę i kukurydzę odcedzamy z zalewy.
2. Do miski wsypujemy pokrojone jajka i warzywa. Dodajemy majonez i musztardę i dokładnie mieszamy.
3. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gotowe… Smacznego!!!