Placki ziemniaczane

Przepis na tradycyjne placki z tartych ziemniaków. Chrupiące i smaczne są świetnym pomysłem na szybkie i proste danie.

Czas przygotowania: 1 godzina

Ilość porcji: 1-3 osób

Trudność przygotowania: łatwe

SKŁADNIKI:

  • 1,5kg obranych ziemniaków
  • 3 jajka
  • 1 cebula
  • 4 łyżki mąki pszennej
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

1. Obrane ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Następnie z masy odlewamy nadmiar wody.

2. Dodajemy jajka, mąkę oraz startą na drobnych oczkach cebulę. Mieszamy na jednolitą masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

3. Smażymy na rozgrzanym oleju za złoty kolor z dwóch stron.

Gotowe… Smacznego 🙂

Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, FacebookTik Tok oraz YouTube.

Please wait...

Dodaj komentarz