Przepis na tradycyjne placki z tartych ziemniaków. Chrupiące i smaczne są świetnym pomysłem na szybkie i proste danie.
Czas przygotowania: 1 godzina
Ilość porcji: 1-3 osób
Trudność przygotowania: łatwe
SKŁADNIKI:
- 1,5kg obranych ziemniaków
- 3 jajka
- 1 cebula
- 4 łyżki mąki pszennej
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
1. Obrane ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Następnie z masy odlewamy nadmiar wody.
2. Dodajemy jajka, mąkę oraz startą na drobnych oczkach cebulę. Mieszamy na jednolitą masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Smażymy na rozgrzanym oleju za złoty kolor z dwóch stron.
Gotowe… Smacznego 🙂
Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, Facebook, Tik Tok oraz YouTube.