Pizzerinki z ciasta francuskiego to szybka przekąska na śniadanie lub imprezę. Smaczna i kolorowo wyglądająca. Uwielbiają je nie tylko dzieci.
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 2-3 osób
Trudność przygotowania: łatwe
SKŁADNIKI:
- 300g ciasta francuskiego
- 200ml passaty pomidorowej
- 200g sera mozzarella
- 2 parówki
- 1/2 małej papryki
- 1 mała cebula
- zioła prowansalskie
1. Ciasto francuskie kroimy na równe części. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy kawałek smarujemy dwiema łyżkami passaty i posypujemy szczyptą ziół.
2. Posypujemy startym serem. Na górę układamy parówki pokrojone w plastry oraz drobno pokrojoną celubę i paprykę.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku(góra/dół)do temperatury 220°C przez 13 minut.
Gotowe… Smacznego 😉
Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, Facebook, Tik Tok oraz YouTube.