Pizza na chlebie z patelni

Szybka domowa pizza na chlebie z patelni jest świetną alternatywą dla tradycyjnej pizzy z ciasta … Przygotowanie pizzy jest banalnie proste, możemy do niej użyć różnych składników według władnego uznania.

Czas przygotowania:  30 minut

Ilość porcji: 2-4 osób

Trudność przygotowania: łatwe

Cena: przystępna

SKŁADNIKI :

  • 4 jajka
  • 4 pieczarki
  • 50 g szynki
  • 50 g boczku
  • 150 g sera
  • ⅓ dużego bochenka chleba
  • 1 pomidor
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 pęczek szczypiorku
  • ketchup do polania
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej
  • ½ łyżeczki oregano
  • ½ bazylii
  • ⅓ łyżeczki pieprzu

1. Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojone pieczarki, boczek i szynkę.

2. Dodajemy pokrojony w kostkę chleb i smażymy do zarumienienia. Po tym czasie zmniejszamy ogień do minimum.

3. W misce roztrzepujemy trzepaczką jajka, dodajemy mąkę, śmietanę i wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy i przelewamy równomiernie na patelnię. Przykrywamy pokrywką i smażymy na małym ogniu.

4. Zdejmujemy pokrywkę, polewamy ketchupem i układamy dodatki. W moim przypadku jest to pomidor i cebula(cebulę można dodać w pierwszej fazie z wędlinami,będzie bardziej miękka) i posypujemy startym serem. Przykrywamy pokrywką i smażymy na małym ogniu.

5. Po zdjęciu z patelni posypuję pokrojonym szczypiorkiem.

Gotowe… Smacznego!!!

Obejrzyj film, który ułatwi przygotowanie potrawy.

Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.