Site icon

Pasta ze szprotek w pomidorach

Pasta ze szprotek w pomidorach z jajkiem, ogórkiem i cebulą to fajna propozycja na smaczne smarowidło na kanapki. Idealna na śniadanie i kolację ale również jako farsz do jajek.

Czas przygotowania: 20 minut

Ilość porcji: 1-3 osób

Trudność przygotowania: łatwe

SKŁADNIKI:

  • 1 puszka szprotek w pomidorach
  • 2 ugotowane jajka
  • 3 ogórki
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka majonezu lub jogurtu naturalnego (do wyboru 😉 )
  • sól
  • pieprz

1. Szprotki rozgniatamy widelcem. Ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę a jajka siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miseczki.

2. Dodajemy majonez lub jogurt(wasz wybór). Solimy, pieprzymy i całość dokładnie mieszamy.

Gotowe… Smacznego 🙂

Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, FacebookTik Tok oraz YouTube.

Exit mobile version