Pasta ze szprotek w pomidorach z jajkiem, ogórkiem i cebulą to fajna propozycja na smaczne smarowidło na kanapki. Idealna na śniadanie i kolację ale również jako farsz do jajek.
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 1-3 osób
Trudność przygotowania: łatwe
SKŁADNIKI:
- 1 puszka szprotek w pomidorach
- 2 ugotowane jajka
- 3 ogórki
- 1/2 cebuli
- 1 łyżka majonezu lub jogurtu naturalnego (do wyboru 😉 )
- sól
- pieprz
1. Szprotki rozgniatamy widelcem. Ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę a jajka siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do jednej miseczki.
2. Dodajemy majonez lub jogurt(wasz wybór). Solimy, pieprzymy i całość dokładnie mieszamy.
Gotowe… Smacznego 🙂
Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, Facebook, Tik Tok oraz YouTube.