To mój ulubiony przepis na pastę z tuńczyka i jajek. Możemy ją wykorzystać na wiele sposobów, traktując jako smaczne śniadanie lub farsz do jajek.
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 2 osób
Trudność przygotowania: łatwe
Cena: przystępna
SKŁADNIKI:
- 1 puszka tuńczyka w oleju (100 g po odsączeniu)
- 2 jajka
- ½ papryki pomarańczowej
- ½ średniej cebuli
- 1 duży ogórek kwaszony
- 1 łyżka majonezu
- ½ łyżeczki musztardy delikatesowej
- ½ pęczka szczypiorku
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy. Warzywa kroimy w drobną kostkę. Wszystkie pokrojone składniki umieszczamy w misce.
2. Dodajemy majonez i musztardę. Solimy, pieprzymy do smaku i całość dokładnie mieszamy.
Gotowe… Smacznego!!!