Pasta z tuńczykiem, jajkami i warzywami

To mój ulubiony przepis na pastę z tuńczyka i jajek. Możemy ją wykorzystać na wiele sposobów, traktując jako smaczne śniadanie lub farsz do jajek.

Czas przygotowania:   20 minut

Ilość porcji: 2 osób

Trudność przygotowania: łatwe

Cena: przystępna

SKŁADNIKI:

  • 1 puszka tuńczyka w oleju (100 g po odsączeniu)
  • 2 jajka
  • ½ papryki pomarańczowej
  • ½ średniej cebuli
  • 1 duży ogórek kwaszony
  • 1 łyżka majonezu
  • ½ łyżeczki musztardy delikatesowej
  • ½ pęczka szczypiorku
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy. Warzywa kroimy w drobną kostkę. Wszystkie pokrojone składniki umieszczamy w misce.

2. Dodajemy majonez i musztardę. Solimy, pieprzymy do smaku i całość dokładnie mieszamy.

Gotowe… Smacznego!!!

Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *