Pasta z tuńczyka i jajek to smaczna pasta którą przygotujesz w 15 minut. Idealna na lunch, kolację czy też dodatek do kanapek na przyjęciu.
Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 2-4 osób
Trudność przygotowania: łatwe
SKŁADNIKI:
- 4 jajka
- 185g tuńczyka w sosie własnym(1 puszka)
- 3 ogórki konserwowe
- 1 czerwona cebula
- 1 mały pęczek kopreku
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy dijon
- sól
- pieprz
1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i siekamy. Ogórka i cebulę kroimy w drobną kostkę. Koperek siekamy, tuńczyka odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekaładamy do miski. Dodajemy majonez, musztardę oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Nasza pasta z tuńczyka jest już gotowa.
Smacznego 🙂
Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, Facebook, Tik Tok oraz YouTube.