Pasta z tuńczyka i jajek

Pasta z tuńczyka i jajek to smaczna pasta którą przygotujesz w 15 minut. Idealna na lunch, kolację czy też dodatek do kanapek na przyjęciu.

Czas przygotowania: 15 minut

Ilość porcji: 2-4 osób

Trudność przygotowania: łatwe

SKŁADNIKI:

  • 4 jajka
  • 185g tuńczyka w sosie własnym(1 puszka)
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 czerwona cebula
  • 1 mały pęczek kopreku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • sól
  • pieprz

1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i siekamy. Ogórka i cebulę kroimy w drobną kostkę. Koperek siekamy, tuńczyka odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekaładamy do miski. Dodajemy majonez, musztardę oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Nasza pasta z tuńczyka jest już gotowa.

Smacznego 🙂

Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, FacebookTik Tok oraz YouTube.

Please wait...