Pasta z oliwek i sera pleśniowego

Przepyszna pasta na bazie zielonych oliwek i sera pleśniowego z dodatkiem czosnku, cytryny, bazylii i oliwy. Jest fantastycznym smarowidłem do kanapek, ale również dodatkiem farszu do jajek lub przekąsek.

Czas przygotowania:  5 minut

Ilość porcji: 1-2 osób

Trudność przygotowania: łatwe

Cena: przystępna

SKŁADNIKI:

  • 120 g zielonych oliwek
  • 50 g sera pleśniowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 świeżych liści bazylii
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1.5 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta pieprzu

1. Do miski dodajemy wszystkie składniki i wszystko dokładnie blendujemy.

2. Gotową pastę przechowujemy w lodówce. Podajemy wg uznania na pieczywie, grzankach waflach itp.

Smacznego!!!

Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.