Pasta z makreli z twarogiem to świetny wybór na zdrowe i pożywne śniadanie. Połączenie delikatnego twarogu z intensywnie wędzonym smakiem makreli oraz cytrynową nutą sprawia, że pasta jest wyjątkowo smaczna i sycąca. Idealna do kanapek i chrupiącego pieczywa
Czas przygotowania: 15 minut
Trudność przygotowania: łatwe
Ilość porcji: 2-3 osób
SKŁADNIKI:
- 130 g twarogu półtłustego
- 1/2 wędzonej makreli (bez skóry i ości)
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1/2 małej cebuli
- sól
- pieprz

1. Oczyszczamy makrelę, usuwamy skórę i wszystkie ości, a następnie rozdrabniamy ją widelcem. Twaróg rozgniatamy w misce i dodajemy do niego jogurt oraz sok z cytryny. Cebulę drobno siekamy i dodajemy do miski z pozostałymi składnikami.

2. Doprawiamy solą, pieprzem i koperkiem, a następnie dokładnie mieszamy pastę. Podajemy na ulubionym pieczywie. Domowa pasta z makreli z twarogiem jest gotowa. Smacznego 🙂
Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, Facebook, Tik Tok oraz YouTube.