Pasta z makreli z suszonymi pomidorami i oliwkami

Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami i oliwkami. Pyszny dodatek do pieczywa na śniadanie lub kolację.

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość porcji: 1-4 osób

Trudność przygotowania: średnie

SKŁADNIKI:

  • 1 wędzona makrela
  • 100g twarogu półtłustego
  • 8 suszonych pomidorów
  • 10 czarnych oliwek
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka ketchupu
  • słodka papryka
  • sól
  • pieprz

1. Makrelę obieramy z ości i skóry, wrzucamy do miski. Dodajemy twaróg i rozgniatamy widelcem lub blendujemy. Cebulę drobno siekamy. Pomidory i oliwki kroimy na mniejsze kawałki, wszystko przekładamy do makreli.

2. Dodajemy majonez i ketchup. Całość mieszamy. Doprawiamy papryką, solą i pieprzem do smaku.

Gotowe… Smacznego 🙂

Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, FacebookTik Tok oraz YouTube.

Please wait...

Dodaj komentarz