Pasta z wędzonej makreli z suszonymi pomidorami i oliwkami. Pyszny dodatek do pieczywa na śniadanie lub kolację.
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 1-4 osób
Trudność przygotowania: średnie
SKŁADNIKI:
- 1 wędzona makrela
- 100g twarogu półtłustego
- 8 suszonych pomidorów
- 10 czarnych oliwek
- 1/2 czerwonej cebuli
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka ketchupu
- słodka papryka
- sól
- pieprz
1. Makrelę obieramy z ości i skóry, wrzucamy do miski. Dodajemy twaróg i rozgniatamy widelcem lub blendujemy. Cebulę drobno siekamy. Pomidory i oliwki kroimy na mniejsze kawałki, wszystko przekładamy do makreli.
2. Dodajemy majonez i ketchup. Całość mieszamy. Doprawiamy papryką, solą i pieprzem do smaku.
Gotowe… Smacznego 🙂
Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, Facebook, Tik Tok oraz YouTube.