Pasta z makreli, twarogu i jajek

Kanapkowa pasta z wędzonej makreli z dodatkiem twarogu, jajka i warzyw. Pasta idealnie sprawdzi się na pożywne smakowite śniadanie jak również dodatek farszu do jajek lub przekąsek.

Czas przygotowania:  20 minut

Ilość porcji: >4 osób

Trudność przygotowania: średnie

Cena: przystępna

SKŁADNIKI:

  • 1 makrela wędzona
  • 3 jajka na twardo
  • 250 g twarogu
  • 3 rzodkiewki
  • 1 cebula czerwona
  • 1/2 pęczku koperku
  • 1/2 pęczku natki pietruszki
  • 1 łyżka majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
  • pieprz
  • sól

1. Makrelę oczyszczamy z ości i skóry, przekładamy do miski. Jajka gotujemy na twardo.

2. Po ugotowaniu jajka studzimy, kroimy drobno i przekładamy do miski. Dodajemy pokrojoną w kostkę rzodkiewkę i cebulę.

Tak samo robimy z posiekanym koperkiem i natką.

3. Do składników dodajemy twaróg , jogurt i majonez. Całość dokładnie mieszamy.

4. Pastę doprawiamy solą oraz pieprzem.

Gotowe…. Smacznego!!!

Obejrzyj film który ułatwi przygotowanie pasty.

Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.