Kanapkowa pasta z wędzonej makreli z dodatkiem twarogu, jajka i warzyw. Pasta idealnie sprawdzi się na pożywne smakowite śniadanie jak również dodatek farszu do jajek lub przekąsek.
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: >4 osób
Trudność przygotowania: średnie
Cena: przystępna
SKŁADNIKI:
- 1 makrela wędzona
- 3 jajka na twardo
- 250 g twarogu
- 3 rzodkiewki
- 1 cebula czerwona
- 1/2 pęczku koperku
- 1/2 pęczku natki pietruszki
- 1 łyżka majonezu
- 4 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
- pieprz
- sól
1. Makrelę oczyszczamy z ości i skóry, przekładamy do miski. Jajka gotujemy na twardo.
2. Po ugotowaniu jajka studzimy, kroimy drobno i przekładamy do miski. Dodajemy pokrojoną w kostkę rzodkiewkę i cebulę.
Tak samo robimy z posiekanym koperkiem i natką.
3. Do składników dodajemy twaróg , jogurt i majonez. Całość dokładnie mieszamy.
4. Pastę doprawiamy solą oraz pieprzem.
Gotowe…. Smacznego!!!
Obejrzyj film który ułatwi przygotowanie pasty.