Pasta twarogowa z suszonymi pomidorami

Pasta twarogowa z suszonymi pomidorami w miseczce, udekorowana koperkiem, na blacie obok leży pęczek świeżego koperku, a na drewnianej desce pokrojone bułki

Pasta twarogowa z suszonymi pomidorami to świetny dodatek do śniadania lub kolacji. Delikatny twaróg połączony z aromatycznymi pomidorami i czosnkiem tworzy kremową, pełną smaku pastę, idealną do kanapek i chrupiących grzanek. To szybki i zdrowy sposób na urozmaicenie codziennego menu.

Czas przygotowania: 10 minut

Trudność przygotowania: łatwe

Ilość porcji: 1-2 osób

SKŁADNIKI:

  • 150 g twarogu półtłustego
  • 4-6 suszonych pomidorów w oleju
  • 1,5 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka oliwy z suszonych pomidorów
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • oregano

1. Twaróg rozgniatamy widelcem i mieszamy z jogurtem oraz oliwą. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekane pomidory.

2. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Wszystko dokładnie mieszamy. Pasta twarogowa z suszonymi pomidorami jest już gotowa. Smacznego 🙂

Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, FacebookTik Tok oraz YouTube.

Please wait...