Pasta jajeczna ze szparagami to wyjątkowe połączenie delikatności jajek i wyrafinowanego smaku szparagów. Idealna na wiosenne śniadanie, lunch czy lekką kolację.
Czas przygotowania: 35 minut
Ilość porcji: 2-3 osób
Trudność przygotowania: łatwe
SKŁADNIKI:
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 100g szparagów
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 2 łyżki startego sera grana padano
- 2 łyżki majonezu
- 1/2 łyżeczki musztardy
- sól
- pieprz
1. Jajka gotujemy na twardo. Szparagi kroimy w plasterki, następnie gotujemy na parze aż będą miękkie. Po ostudzeniu jajka drobno kroimy lub rozgniatamy widelcem, a szparagi kroimy na drobne kawałki. Przekładamy do miseczki.
2. Siekamy koperek a ser ścieramy na tarce, przekładamy do miski. Dodajemy majonez i musztardę, dokładnie mieszamy w misce. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Nasza pasta jajeczna ze szparagami jest już gotowa.
Smacznego 🙂
Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, Facebook, Tik Tok oraz YouTube.