Site icon

Pasta jajeczna ze szparagami

Pasta jajeczna ze szparagami to wyjątkowe połączenie delikatności jajek i wyrafinowanego smaku szparagów. Idealna na wiosenne śniadanie, lunch czy lekką kolację.

Czas przygotowania: 35 minut

Ilość porcji: 2-3 osób

Trudność przygotowania: łatwe

SKŁADNIKI:

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 100g szparagów
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 2 łyżki startego sera grana padano
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • sól
  • pieprz

1. Jajka gotujemy na twardo. Szparagi kroimy w plasterki, następnie gotujemy na parze aż będą miękkie. Po ostudzeniu jajka drobno kroimy lub rozgniatamy widelcem, a szparagi kroimy na drobne kawałki. Przekładamy do miseczki.

2. Siekamy koperek a ser ścieramy na tarce, przekładamy do miski. Dodajemy majonez i musztardę, dokładnie mieszamy w misce. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Nasza pasta jajeczna ze szparagami jest już gotowa.

Smacznego 🙂

Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, FacebookTik Tok oraz YouTube.

Exit mobile version