Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Jedna z najbardziej popularnych past na kanapki. Domowa pasta jajeczna ze szczypiorkiem to szybki i sprawdzony sposób na pyszne śniadanie.

Czas przygotowania:   20 minut

Ilość porcji: 2 osób

Trudność przygotowania: łatwe

Cena: przystępna

SKŁADNIKI:

  • 5 jajek
  • pęczek szczypiorku
  • 2 płaskie łyżki majonezu
  • 1/3 łyżeczki musztardy
  • pieprz
  • sól

1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek.

Następnie kroimy drobno lub rozdrabniamy widelcem. Pokrojone jajka przekładamy do miseczki.

2. Dodajemy posiekany drobno szczypiorek, majonez i musztardę. Solimy i pieprzymy do smaku. Całość dokładnie mieszamy.

Gotowe… Smacznego!!!

Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.