Paluszki krabowe w panierce z sezamem

Przepis na pyszne paluszki surimi – krabowe w panierce z sezamem. Smakują wyśmienicie na ciepło jak i na zimno z dowolnym ulubionym sosem.

Czas przygotowania:  15 minut

Ilość porcji: 2 osób

Trudność przygotowania: łatwe

SKŁADNIKI:

  • 8 szt paluszków krabowych surimi
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki pełnoziarnistej
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej
  • 1 łyżka sezamu
  • szczypta soli
  • 3/4 szklanki panierki panko lub 3/4 szklanki płatków kukurydzianych
  • olej do smażenia

1. Do miski wlewamy mleko dodajemy jajko i roztrzepujemy. Dodajemy mąkę pszenną, pełnoziarnistą, sól i paprykę.
Całość dokładnie wymieszamy. Maczamy paluszki surimi w cieście.

2. Do panierki panko dodajemy łyżkę sezamu, jeżeli nie mamy panierki panko możemy użyć pokruszonych płatków kukurydzianych.
Dokładnie obtaczamy paluszki w panierce.

3. Smażymy na rozgrzanym głębokim oleju ok 1.5 minuty .
Wyciągamy na ręcznik papierowy w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu.
Podajemy z dowolnym ulubionym sosem .
Gotowe… Smacznego 🙂

Obejrzyj film, który ułatwi przygotowanie paluszków.

Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, FacebookTik Tok oraz YouTube.

Please wait...

Dodaj komentarz