Paluszki krabowe w panierce z sezamem

Przepis na pyszne paluszki krabowe w panierce z sezamem. Smakują wyśmienicie na ciepło jak i na zimno z dowolnym ulubionym sosem.

Czas przygotowania:  15 minut

Ilość porcji: 2 osób

Trudność przygotowania: łatwe

Cena: tanie

SKŁADNIKI:

  • 8 szt paluszków krabowych surimi
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki pełnoziarnistej
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej
  • 1 łyżka sezamu
  • szczypta soli
  • 3/4 szklanki panierki panko lub 3/4 szklanki płatków kukurydzianych
  • olej do smażenia

1. Do miski wlać mleko dodać jajko,mąkę pszenną,pełnoziarnistą sól i paprykę.
Całość dokładnie wymieszać. Dodać paluszki surimi i dokładnie wymieszać w cieście.

2. Panierowanie.
Do panierki panko dodajemy łyżkę sezamu, jeżeli nie mamy panierki panko możemy użyć pokruszonych płatków kukurydzianych.
Dokładnie obtaczamy paluszki w panierce.

3. Smażymy na rozgrzanym głębokim oleju ok 1.5 minuty .
Wyciągamy na ręcznik papierowy w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu.
Podajemy z dowolnym ulubionym sosem .
Smacznego !!!

Obejrzyj film, który ułatwi przygotowanie potrawy.

Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *