Przepis na muffinki z czekoladą. Idealne, super proste do zrobienia babeczki czekoladowe na każdą okazję. Są fantastyczne, miękkie i smaczne.
Czas przygotowania: 45 minut
Ilość porcji: 2–4 osób
Trudność przygotowania: łatwe
Cena: przystępna
SKŁADNIKI:
- 300 g mąki pszennej (2 szklanki)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 jajko
- 100 g cukru (0,5 szklanki)
- 250 ml mleka
- 100 ml oleju
- 100 g czekolady mlecznej
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

1. Wszystkie składniki oprócz czekolady mieszamy dokładnie w misce do uzyskania jednolitej masy.

2. Nakładamy po jednej łyżce ciasta do papilotek. Na środek każdej muffinki kładziemy kostkę czekolady.

3. Przykrywamy czekoladę kolejną łyżką ciasta tak żeby zakryło 3/4 foremki.
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku ustawionym na funkcje góra-dół w temperaturze 180°C przez 30 minut. Dla pewności sprawdzamy patyczkiem.
Gotowe… Smacznego!!