Muffinki z czekoladą

Przepis na muffinki z czekoladą. Idealne, super proste do zrobienia babeczki czekoladowe na każdą okazję. Są fantastyczne, miękkie i smaczne.

Czas przygotowania:   45 minut

Ilość porcji: 2–4 osób

Trudność przygotowania: łatwe

Cena: przystępna

SKŁADNIKI:

  • 300 g mąki pszennej (2 szklanki)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 100 g cukru (0,5 szklanki)
  • 250 ml mleka
  • 100 ml oleju
  • 100 g czekolady mlecznej
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

1. Wszystkie składniki oprócz czekolady mieszamy dokładnie w misce do uzyskania jednolitej masy.

2. Nakładamy po jednej łyżce ciasta do papilotek. Na środek każdej muffinki kładziemy kostkę czekolady.

3. Przykrywamy czekoladę kolejną łyżką ciasta tak żeby zakryło 3/4 foremki.

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku ustawionym na funkcje góra-dół w temperaturze 180°C przez 30 minut. Dla pewności sprawdzamy patyczkiem.

Gotowe… Smacznego!!

Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.