Sprawdzony przepis na młoda kapustę zasmażana z koperkiem. Smaczny dodatek do wiosennych dań w szczególności schabowych i mielonych.
Czas przygotowania : 30 minut
Ilość porcji: 2-4 osób
Trudność przygotowania: łatwe
Cena: tanie
SKŁADNIKI:
- 1 młoda kapusta
- 0.5l wody
- 1 pęczek koperku
- 2 liście laurowe
- 4 ziaren ziela angielskiego
- 50g masła
- 1/2 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
- szczypta zmielonego pieprzu

1. Z kapusty wycinamy głąba, następnie szatkujemy i przekładamy do garnka. Wlewamy wodę dodajemy przyprawy i gotujemy przez 15 minut.

2. Na patelni rozpuszczamy masło, wsypujemy mąkę i robimy zasmażkę. Dodajemy do garnka, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gotowe… Smacznego 😉
Obejrzyj film który ułatwi przygotowanie kapusty.
Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, Facebook oraz YouTube.