Młoda kapusta zasmażana z koperkiem

Sprawdzony przepis na młoda kapustę zasmażana z koperkiem. Smaczny dodatek do wiosennych dań w szczególności schabowych i mielonych.

Czas przygotowania :  30 minut

Ilość porcji: 2-4 osób

Trudność przygotowania: łatwe

Cena: tanie

SKŁADNIKI:

  • 1 młoda kapusta
  • 0.5l wody
  • 1 pęczek koperku
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziaren ziela angielskiego
  • 50g masła
  • 1/2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka soli
  • szczypta zmielonego pieprzu

1. Z kapusty wycinamy głąba, następnie szatkujemy i przekładamy do garnka. Wlewamy wodę dodajemy przyprawy i gotujemy przez 15 minut.

2. Na patelni rozpuszczamy masło, wsypujemy mąkę i robimy zasmażkę. Dodajemy do garnka, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Gotowe… Smacznego 😉

Obejrzyj film który ułatwi przygotowanie kapusty.

Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, Facebook oraz YouTube.

Please wait...

Dodaj komentarz