Site icon

Marynata do karkówki

Najlepsza marynata do karkówki na grilla. Tak zamarynowana karkówka nabiera aromatycznego smaku a mięso jest soczyste i pyszne.

Czas przygotowania: 10 minut

Ilość porcji: 2-4 osób

Trudność przygotowania: łatwe

SKŁADNIKI:

  • 500g karkówki
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki musztardy francuskiej
  • 1 łyżka musztardy delikatesowej
  • 2 łyżki miodu
  • 3 łyżki oliwy
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1/3 łyżeczki pieprzu

1. Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy na plastry o grubości około 1 cm. Przekładamy do miski.

2. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i resztę składników. Dokładnie mieszamy. Przed grilowaniem odstawiamy na kilka godzin do lodówki.

Gotowe… Smacznego 🙂

Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, FacebookTik Tok oraz YouTube.

Exit mobile version