Najlepsza marynata do karkówki na grilla. Tak zamarynowana karkówka nabiera aromatycznego smaku a mięso jest soczyste i pyszne.
Czas przygotowania: 10 minut
Ilość porcji: 2-4 osób
Trudność przygotowania: łatwe
SKŁADNIKI:
- 500g karkówki
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki musztardy francuskiej
- 1 łyżka musztardy delikatesowej
- 2 łyżki miodu
- 3 łyżki oliwy
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki
- 1 łyżeczka tymianku
- 1/3 łyżeczki pieprzu

1. Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy na plastry o grubości około 1 cm. Przekładamy do miski.

2. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i resztę składników. Dokładnie mieszamy. Przed grilowaniem odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Gotowe… Smacznego 🙂
Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, Facebook, Tik Tok oraz YouTube.