Makaron tagliatelle z krewetkami i pomidorkami w pysznym maślanym sosie. Prosty i szybki do przygotowania.
Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 1-2 osób
Trudność przygotowania: łatwe
Cena: przystępna
SKŁADNIKI:
- 20 szt krewetek
- 200 g makaronu tagliatelle
- 220 g pomidorków koktajlowych
- 1 czosnek
- pół pęczka natki pietruszki
- ⅓ szklanki białego wina
- 60 g masła
- 1 łyżka oliwy z oliwek

1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie około 8 minut na al dente. Odcedzamy zostawiając 1/3 szklanki wody z makaronu.
Krewetki rozmrażamy, obieramy z pancerzy i ogonków.
Czosnek kroimy w plasterki.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i podsmażamy na złoto czosnek. Dodajemy masło, krewetki i smażymy przez chwilę.

2. Teraz dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki oraz pomidorki przekrojone na pół.

3. Następnie wlewamy wino i dusimy przez krótką chwilę.

4. Ostatnim krokiem jest dodanie makaronu i wody którą zostawiliśmy przy odcedzaniu.
Podsmażamy jeszcze około minuty.
Gotowe…Smacznego!!!