Makaron tagliatelle z krewetkami i pomidorkami

Makaron tagliatelle z krewetkami i pomidorkami w pysznym maślanym sosie. Prosty i szybki do przygotowania.

Czas przygotowania:  15 minut

Ilość porcji: 1-2 osób

Trudność przygotowania: łatwe

Cena: przystępna

SKŁADNIKI:

  • 20 szt krewetek
  • 200 g makaronu tagliatelle
  • 220 g pomidorków koktajlowych
  • 1 czosnek
  • pół pęczka natki pietruszki
  •  ⅓ szklanki białego wina
  • 60 g masła
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie około 8 minut na al dente. Odcedzamy zostawiając 1/3 szklanki wody z makaronu.

Krewetki rozmrażamy, obieramy z pancerzy i ogonków.

Czosnek kroimy w plasterki.

Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i podsmażamy na złoto czosnek. Dodajemy masło, krewetki i smażymy przez chwilę.

2. Teraz dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki oraz pomidorki przekrojone na pół.

3. Następnie wlewamy wino i dusimy przez krótką chwilę.

4. Ostatnim krokiem jest dodanie makaronu i wody którą zostawiliśmy przy odcedzaniu.
Podsmażamy jeszcze około minuty.

Gotowe…Smacznego!!!

Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.