Leczo z cukinii z mięsem mielonym

leczo z cukinią i mięsem mielonym

Przepis na leczo z mięsem mielonym, cukinią, papryką oraz fasolą. Świetny pomysł na smaczne i szybkie danie jednogarnkowe.

Czas przygotowania : 1godzina

Ilość porcji: 2-4osób

Trudność przygotowania: łatwe

Cena: przystępna

SKŁADNIKI:

  • 400g mięsa mielonego wieprzowego
  • 2 papryki (mix)
  • 1 cukinia
  • 1cebula biała
  • 1 cebula czerwona
  • 240g fasoli konserwowej czerwojej (1 puszka)
  • 400g pomidorów krojonych (1 puszka)
  • 250g passaty pomidorowej
  • 250ml bulionu warzywnego
  • 140g kukurydzy (1/2 puszki)
  • 1 łyżeczka papryki słodkej
  • 1/3 łyżeczki papryki ostrej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta chili
  • szczypta pieprzu
  • 3 łyżki oleju

1. W garnku rozgrzewamy olej i szklimy cebulę. Dodajemy mięso i dokładnie obsmażamy.

2. Natępnie dodajemy cukinię, paprykę oraz przyprawy. Smażymy około 10 minut.

3. Teraz dodajemy pomidory, passatę i bulion. Dusimy 5 minut od czasu do czasu mieszając.

4. Na koniec dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolkę i gotujemy na małym ogniu jeszcze przez 5 minut. Doprawiamy w razie potrzeby do smaku.

Gotowe smacznego 🙂

Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, Facebook oraz YouTube.

Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.