Przepis na leczo z mięsem mielonym, cukinią, papryką oraz fasolą. Świetny pomysł na smaczne i szybkie danie jednogarnkowe.
Czas przygotowania : 1godzina
Ilość porcji: 2-4osób
Trudność przygotowania: łatwe
Cena: przystępna
SKŁADNIKI:
- 400g mięsa mielonego wieprzowego
- 2 papryki (mix)
- 1 cukinia
- 1cebula biała
- 1 cebula czerwona
- 240g fasoli konserwowej czerwojej (1 puszka)
- 400g pomidorów krojonych (1 puszka)
- 250g passaty pomidorowej
- 250ml bulionu warzywnego
- 140g kukurydzy (1/2 puszki)
- 1 łyżeczka papryki słodkej
- 1/3 łyżeczki papryki ostrej
- 1/2 łyżeczki soli
- szczypta chili
- szczypta pieprzu
- 3 łyżki oleju
1. W garnku rozgrzewamy olej i szklimy cebulę. Dodajemy mięso i dokładnie obsmażamy.
2. Natępnie dodajemy cukinię, paprykę oraz przyprawy. Smażymy około 10 minut.
3. Teraz dodajemy pomidory, passatę i bulion. Dusimy 5 minut od czasu do czasu mieszając.
4. Na koniec dodajemy odsączoną kukurydzę i fasolkę i gotujemy na małym ogniu jeszcze przez 5 minut. Doprawiamy w razie potrzeby do smaku.
Gotowe smacznego 🙂
Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, Facebook oraz YouTube.