Site icon

Leczo z cukinią i kiełbasą

Leczo z cukinią i kiełbasą – idealne danie na obiad lub kolację! Szybkie w przygotowaniu, aromatyczne i pełne warzyw.

Czas przygotowania: 45 minut

Ilość porcji: 3-5 osób

Trudność przygotowania: średnie

SKŁADNIKI:

  • 1 duża cukinia
  • 2 zielone papryki
  • 1 czerwona papryka
  • 3 duże cebule
  • 1 cerwona cebula
  • 5 pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • 500 g kiełbasy
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • 1/3 łyżeczki ostrej papryki
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1/3 łyżeczki pieprzu

1. W garnku na oleju podsmażamy drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek.

2. Następnie dodajemy pokrojoną paprykę, a potem cukinię. W międzyczasie sparzamy pomidory i obieramy je ze skóry.

3. Na patelni podsmażamy kiełbasę i dodajemy do garnka z warzywami. Dodajemy również pokrojone pomidory, wszystkie przyprawy oraz koncentrat pomidorowy.

4. Dusimy wszystko około 5-10 minut lub do miękkości warzyw. Na koniec możemy doprawić danie według własnego uznania. Nasze leczo z cukinią i kiełbasą jest już gotowe.

Smacznego 🙂

Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, FacebookTik Tok oraz YouTube.

Exit mobile version