Czerwone curry z kurczakiem i dynią

Pyszny i szybki obiad jednogarnkowy. Kurczak w rozgrzewającym i aromatycznym sosie z czerwonego curry z dynią.

Czas przygotowania : 30minut

Ilość porcji: 2-4osób

Trudność przygotowania: łatwe

Cena: przystępna

SKŁADNIKI:

  • 400g udek z kurczaka
  • 250ml mleczka kokosowego
  • 2 łyżki czerwonego curry
  • 1/4 małej dyni
  • 5 szalotek
  • 2 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • sól

1. Na patelni rozgrzewamy olej. Czosnek siekamy drono a szalotki kroimy wzdłuż i później na pół. Pokrojone wrzucamy na patelnie i podsmażamy.

2. Dodajemy kurczaka i pastę curry. Chwilę smażymy żeby mięso się ścieło.

3. Następnie wlewamy 1/3 mleczka kokosowego i dodajemy pokrojoną dynię. Smażymy około 3 minut często mieszając. Sos musi się zredukować.

4. Po tym czasie przyprawiamy solą i wlewamy resztę mleczka. Zmniejszamy ogień i dusimy przez 5 minut.

Gotowe… Smacznego;)

Obejrzyj film który ułatwi przygotowanie dania.

Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, Facebook oraz YouTube.

Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.