Kotlety mielone drobiowe

Szybki przepis na kotlety mielone drobiowe. Delikatne, rumiane i soczyste kotlety z kurczaka które stanowią smaczną odmianę dla klasycznych kotletów mielonych.

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość porcji: 2-4 osób

Trudność przygotowania: łatwe

Cena: przystępna

SKŁADNIKI:

  • 500g mięsa mielonego drobiowego
  • 1 duża bułka
  • 200 ml mleka
  • 1 jajko
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • bulka tarta
  • olej do smażenia

1. Bułkę rozkruszamy w misce i zalewamy mlekiem. Do namoczonej bułki dodajemy mięso i dokładnie łączymy.

2. Następnie do mięsa ścieramy na tarce cebulę, na najmniejszych oczkach. Dodajemy jajko, musztardę i szczyptę gałki. Przyprawiamy solą i pieprzem według uznania.

3. Z mięsa formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z dwóch stron.

Gotowe… Smacznego 🙂

Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, Facebook oraz YouTube.

Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.