Propozycja pysznego śniadania z bułką kajzerką, serem, szynką pieczarkami, papryką i jajkiem.
Czas przygotowania : 25 minut
Ilość porcji: 2 osób
Trudność przygotowania: łatwe
Cena: przystępna
SKŁADNIKI:
- 4 kajzerki
- 100 g sera
- 4 jajka
- 4 pieczarki
- 1/3 małej papryki
- 50 g szynki
- 4 łyżeczki masła
- 1/2 pęczku szczypiorku
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- Na początku odcinamy górną część bułki i wydrążamy środek. Bułki odkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
2. Kroimy w kostkę pieczarki, paprykę i szynkę. Ser ścieramy na tarce.
3. Do każdej bułki wkładamy trochę sera, pieczarki ,szynkę i paprykę.
4. Na górę bułki wbijamy po jednym jajku. Solimy i pieprzymy.
Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do temperatury 200°C na 15 minut jak chcemy żeby żółko było płynne, lub 20-23 minuty żeby jajko się całkowicie ścięło.
5. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy szczypiorkiem.
Smacznego!!!
Obejrzyj film który ułatwi przygotowanie bułek.