Jajko zapiekane w bułce

Propozycja pysznego śniadania z bułką kajzerką, serem, szynką pieczarkami, papryką i jajkiem.

Czas przygotowania :  25 minut

Ilość porcji: 2 osób

Trudność przygotowania: łatwe

Cena: przystępna

SKŁADNIKI:

  • 4 kajzerki
  • 100 g sera
  • 4 jajka
  • 4 pieczarki
  • 1/3 małej papryki
  • 50 g szynki
  • 4 łyżeczki masła
  • 1/2 pęczku szczypiorku
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

  1. Na początku odcinamy górną część bułki i wydrążamy środek. Bułki odkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

2. Kroimy w kostkę pieczarki, paprykę i szynkę. Ser ścieramy na tarce.

3. Do każdej bułki wkładamy trochę sera, pieczarki ,szynkę i paprykę.

4. Na górę bułki wbijamy po jednym jajku. Solimy i pieprzymy.

Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do temperatury 200°C na 15 minut jak chcemy żeby żółko było płynne, lub 20-23 minuty żeby jajko się całkowicie ścięło.

5. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy szczypiorkiem.

Smacznego!!!

Obejrzyj film który ułatwi przygotowanie bułek.

Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *