Jajka faszerowane na 3 sposoby

Jajka faszerowane to świetna smaczna i szybko znikająca ze stołu przekąska na święta, imprezy i na codzień. Propozycja farszu w trzech smakach z susznymi pomidorami, szynką oraz z tuńczykiem.

Czas przygotowania :  35 minut

Ilość porcji: 2-4 osób

Trudność przygotowania: łatwe

Cena: przystępna

SKŁADNIKI:

  • 9 jajek
  • 3/4 łyżki majonezu
  • 50 g szynki
  • 50 g tuńczyka w oleju
  • 10 oliwek zielonych
  • 5 suszonych pomidorów
  • 50 g twarożku chrzanowego
  • 50 g sera feta
  • 1 mały ogórek kwaszony
  • pęczek szczypiorku
  • 4 rzodkiewki
  • sól
  • pieprz

1. Jajka gotujemy na twardo przez 8 minut, studzimy i obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół i wyciągamy żółtka dzieląc na trzy miseczki. Do każdej miseczki dodajemy po 1 łyżce majonezu.

2. Pierwszy farsz:

Szynkę i ogórka kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do jednej z misek. Następnie solimy, pieprzymy, dodajemy twarożek chrzanowy i posiekany szczypiorek. Wszystko dokładnie mieszamy.

3. Drugi farsz:

Ser feta dodajemy do drugiej z miseczek. Oliwki i pomidroy kroimy drobno wszystko razem mieszamy i gotowe.

4. Trzeci farsz:

Tuńczyka przekładamy do miski. Dodajemy posiekaną rzodkiewkę, solimy i pieprzymy. Całośc razem mieszamy.

5. Wypełniamy farszami jajka a na koniec zdobimy posiekanym szczypiorkiem oraz półplasterkami rzodkiewki.

Gotowe… Smacznego!!!

Obejrzyj film który ułatwi przygotowanie faszerowanych jajek.

Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.