Jajka faszerowane na 3 sposoby

Jajka faszerowane to świetna smaczna i szybko znikająca ze stołu przekąska na święta, imprezy i na codzień. Propozycja farszu w trzech smakach z susznymi pomidorami, szynką oraz z tuńczykiem.

Czas przygotowania :  35 minut

Ilość porcji: 2-4 osób

Trudność przygotowania: łatwe

Cena: przystępna

SKŁADNIKI:

  • 9 jajek
  • 3/4 łyżki majonezu
  • 50 g szynki
  • 50 g tuńczyka w oleju
  • 10 oliwek zielonych
  • 5 suszonych pomidorów
  • 50 g twarożku chrzanowego
  • 50 g sera feta
  • 1 mały ogórek kwaszony
  • pęczek szczypiorku
  • 4 rzodkiewki
  • sól
  • pieprz

1. Jajka gotujemy na twardo przez 8 minut, studzimy i obieramy ze skorupek. Przekrawamy na pół i wyciągamy żółtka dzieląc na trzy miseczki. Do każdej miseczki dodajemy po 1 łyżce majonezu.

2. Pierwszy farsz:

Szynkę i ogórka kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do jednej z misek. Następnie solimy, pieprzymy, dodajemy twarożek chrzanowy i posiekany szczypiorek. Wszystko dokładnie mieszamy.

3. Drugi farsz:

Ser feta dodajemy do drugiej z miseczek. Oliwki i pomidroy kroimy drobno wszystko razem mieszamy i gotowe.

4. Trzeci farsz:

Tuńczyka przekładamy do miski. Dodajemy posiekaną rzodkiewkę, solimy i pieprzymy. Całośc razem mieszamy.

5. Wypełniamy farszami jajka a na koniec zdobimy posiekanym szczypiorkiem oraz półplasterkami rzodkiewki.

Gotowe… Smacznego!!!

Obejrzyj film który ułatwi przygotowanie faszerowanych jajek.

Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *