Fasolka szparagowa w słoikach na zimę

Fasolka szparagowa ze słoika, idealna na jesień lub zimę do obiadu lub innych pysznych dań. Takiej pozycji nie może zabraknąć w naszej spiżarni.

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość porcji: 3 słoiki – 720ml

Trudność przygotowania: łatwe

Cena: tanie

SKŁADNIKI:

  • 1 kg fasolki szparagowej
  • 1,5 litra wody
  • 1,5 łyżeczki soli kamiennej do przetworów
  • 1,5 łyżeczki cukru

1. Z fasolki obcinamy końcówki i myjemy. Wkładamy do garnka, gotujemy przez 5 minut i odcedzamy.

2. Fasolkę wkładamy do słoików, wlewamy przygotowaną zalewę następnie słoiki zakręcamy.

Na dno garnka wkładamy ściereczkę i układamy słoiki. Zalewamy wodą i pasteryzujemy. Gotujemy przez 30 minut, wyciągamy i układamy na ściereczce żeby wystygły.

Gotowe;)

Please wait...

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *