Fasolka szparagowa ze słoika, idealna na jesień lub zimę do obiadu lub innych pysznych dań. Takiej pozycji nie może zabraknąć w naszej spiżarni.
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 3 słoiki – 720ml
Trudność przygotowania: łatwe
Cena: tanie
SKŁADNIKI:
- 1 kg fasolki szparagowej
- 1,5 litra wody
- 1,5 łyżeczki soli kamiennej do przetworów
- 1,5 łyżeczki cukru
1. Z fasolki obcinamy końcówki i myjemy. Wkładamy do garnka, gotujemy przez 5 minut i odcedzamy.
2. Fasolkę wkładamy do słoików, wlewamy przygotowaną zalewę następnie słoiki zakręcamy.
Na dno garnka wkładamy ściereczkę i układamy słoiki. Zalewamy wodą i pasteryzujemy. Gotujemy przez 30 minut, wyciągamy i układamy na ściereczce żeby wystygły.
Gotowe;)
Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, Facebook oraz YouTube.