Biała kiełbasa pieczona w piwie z cebulką i jabłkami.
Czas przygotowania: 1 godzina
Ilość porcji: 2-4 osób
Trudność przygotowania: łatwe
SKŁADNIKI:
- 500g białej kiełbasy
- 2 cebule
- 3 małe jabłka
- 500ml jasnego piwa
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 1 łyżeczka miodu
- 10 gałązek świeżego tymianku

1. Cebulę kroimy w piórka a jabłka kroimy w półplasterki. Przekładamy do naczynia w którym będziemy piec. Kiełbasę nacinamy z jednej strony i układamy na cebuli i jabłkach.

2. Teraz przygotowujemy zalewę składajacą się z piwa, musztardy, miodu i tymianku. Mieszamy i polewamy po całej powierzchni naczynia z kielłbasą.

3. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do temperatury 190° C przez 50 minut.
Po tym czasie nasza biała kiełbasa zapiekana w piwie jest gotowa.
Smacznego 🙂
Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na mój Instagram, Facebook, Tik Tok oraz YouTube.